Hofteledsdysplasi

Tekst m/billede

Vores 7 årige labrador Tjalfe fik i september 2019 konstateret svær hoftedysplasi  og led desværre under det, vores første indskydelse var, at vi nok måtte gå den tunge gang til dyrelægen og få ham aflivet, men vi besluttede, at vi ville udtømme de muligheder der var og give ham den chance han fortjente.

Vi var enige om, at han ikke skulle være til for vores skyld, og kunne vi ikke give ham et godt hundeliv måtte vi slippe ham. Tjalfe startede med at gå til kiropraktor og der blev vi bekendt med Water walk, vi kontaktede Pernille hos hundevelvære og fik en god snak om problemet, han startede op med at gå til Water walk to gange om ugen de første 3 måneder og det blev hurtigt tydeligt, at han vandt sine kræfter tilbage i sit bagparti og vi begyndte at få vores glade gamle hund tilbage.

Vi er her i hustanden enige om, at det er de bedste penge vi nogensinde har givet ud og vi har besluttet, at han fremadrettet skal går der en gang om ugen for at holde musklerne ved lige, efter som det er dem der  hovedsageligt skal holde hoften på plads nu.

Endvidere har Pernille lavet et træningsprogram specielt til hans problem, som vi udøver hjemme 3-4 gange om ugen, vi forsætter også med at tage ham til kiropraktoren hver 3. måned.