For år tilbage var vores sheltie Happy uheldig at blive bidt i en muskel i skulderne, af en usikker hund. Happy gik på 3 ben, vi var dybt frustreret. Dyrlægen røgen fotograferede tjekkede alt, endte med at udskrive smertestillende, men Happy støttede bare ikke på det forben. Pernille er tilknyttet min dyrlæge i Støvring, så Tina (dyrlægen) anbefalede at Pernille ”kiggede” på Happy. Jeg må sige Pernille har magiske fingre! Happy kom hos Pernille 1 gang om ugen i 3 uger, derefter 1 gang hver anden uge. Efter 5 besøg, så Happy´s fremtid på agilitybanen igen lovende ud. Happy bliver indimellem tjekket hos Pernille, hvis vi vurdere vores skønne dreng ikke er helt sig selv, eller før en konkurrence.
Cato kunne pludselig ikke bruge sine bagben, der var slet ikke nogle forvarsler, vi kørte selvfølgelig til dyrlægen øjeblikkelig. Det viste sig at det var en diskusprolaps, Cato blev opereret næste dag og så var det i gang med genoptræning. Vi kom op til Pernille hvor vi startede med water walker og massage.
Vi kom op til Pernille hvor vi startede med water walker og massage. Hjemme trænede jeg ham på luftmadras, gang rundt mellem kegler, cavaletti og elefantøvelse for bagparts kontrol.
Vores 7 årige labrador Tjalfe fik i september 2019 konstateret svær hoftedysplasi og led desværre under det, vores første indskydelse var, at vi nok måtte gå den tunge gang til dyrelægen og få ham aflivet, men vi besluttede, at vi ville udtømme de muligheder der var og give ham den chance han fortjente.
Jerry havde været syg i noget tid (et par måneder) med dårlig mave, ondt/luft i maven, manglende appetit og havde tabt sig fhv meget. Dyrlægen var flittigt besøgt men de kunne ikke rigtigt finde noget konkret Jerry kunne fejle. Dog havde de ved en scanning bemærket at hans galdeblære var fyldt med noget “snask” som i følge dyrlægen ikke nødvendigvis betød noget. Havde snakket med Pernille om at Jerry var syg og fortalt hende om forløbet.
I 2012 fik vi vores første kuld franske Bulldogs. Som ny opdrætter er der altid mange ting man er i tvivl om og man vil jo gøre sit allerbedste for at de får den bedste start på livet. Men en ting jeg aldrig har været i tvivl om, har været at mine hvalpe alle skulle igennem en eller flere KST behandlinger før de skulle ud til deres nye familier.
Jeg ved ikke om der ligger nogle videnskabelige undersøgelser som viser effekten, men for mig er det logik at en hund som er blevet klemt eller blevet skæv under fødslen nemmere kan få problemer med alderen, fordi den vokser og skelettet er skævt. Samtidig gav behandlingerne en god harmoni og ro i hvalpekassen. Men vi ved jo også alle hvordan vi selv har det hvis vi feks har hold i nakken, og det er hårdt for de små at "komme ud" af deres mor. Og dermed kan de nemt være ømme og skæve. VI har nu haft 5 kuld og alle har fået KST og MFR første gang ca når de er 4 uger gamle. Og det er en behandling jeg klart vil anbefale alle opdrættere. Vi har aldrig fortrudt det, og det er bestemt planen at de næste kuld skal igennem samme behandling når de kommer til verden.