Sponsorhunde

Dennis Bøgh med Nanna og Freja

Afsnit 1

Mit navn er Dennis Bøgh.
Jeg er 32 år gammel og indehaver af Frøkens Madsens Spisehus i Sæby. Som restauratør arbejder man altid, så indimellem er det vigtigt at koble af.
Jeg bruger mine to labradorhunde Nanna og Freja som afkobling fra dagligdagen. Begge hunde er famile-hunde med stort F, men da interessen for jagt pludselig kom da min svigerfar hev mig med i skoven, var det nærliggende at tage hundene med. Dette var starten på et nyt kapitel. 
Jeg træner hundene i jagtrelateret træning 2 gange om ugen. 2 forløb om året (forår/efterår) som begge bliver afsluttet med en prøve.

Nanna var knap 1 år gammel da hun begyndte at hive medaljerne i hus. Dette gav et kick uden lige – da samarbejdet mellem hund og fører altid har tiltalt mig mest. Det er fascinerende at se hvordan hunden gerne vil arbejde for en og hvor glad og stolt den er over at komme hjem med ”byttet”.

Nanna sprænger desværre korsbåndet i det ene bagben og valget om hhv. operation/genoptræning eller aflivning indtræffer. Det er aldrig et sjovt valg at tage da hunden er blevet et familiemedlem. Men ligeså store familie og hygge hunde som mine hunde er, så fungerer de også som brugshunde og det er vigtigt for hundene at komme ud og lave deres ”arbejde” ellers trives de ikke.

afsnit 2
afsnit 3

Derfor skal en operation kunne gøre Nanna smertefri og give hende hendes hundeliv tilbage, ellers skal hun ikke igennem det lange, omfattende forløb som det er.

Nanna bliver opereret og nu starter et langt forløb med genoptræning.
En 10 ugers genoptræningsplan blev tilsendt af dyrlægen efter operationen, men pga. de lange arbejdsdage og skiftende arbejdstider var det svært for mig at følge planen til punkt og prikke. Jeg blev derfor anbefalet at bruge Pernille til noget vandbånds træning og massage.

Pernille var rigtig god til at forstå vores situation og vi lavede sammen en plan med øvelser og ting vi skulle gøre hjemme til næste aftale som passede ind i dagligdagen.

Det var en lang og hård proces med op og nedture men jeg er 100 % sikker på at samarbejdet med Pernille har givet mig min glade og arbejdsvillige hund tilbage og har kun varme anbefalinger. Jeg vil fortsat bruge Pernille til vedligeholdelse af mine hunde og bruge vandbånd som konditionstræning inden jagtsæsonen går i gang til oktober. 

afsnit 4